Sari la conținut Salt la subsol

Maria ROGOBETE 

Vineri, 22 octombrie 2021, la Lugoj a avut loc un dublu eveniment: inaugurarea celui mai performant RMN 3 TESLA din Vestul Țării, al Centrului Medical de Diagnoză RMN  Lugoj, de pe strada Timișoarei, Nr.149 A, înființat de dr. Souhaiel Hadiji, Președintele Ligii Tunisienilor din România, și expoziția de pictură „Autumnală” a artistei Maria Hadiji, șef secție expozițională la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, soția doctorului Souhaiel Hadiji.

Cu acest prilej, Lugojul a avut onoarea să o găzduiască pentru câteva ore pe Excelența Sa, doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Tunisiene în România, care în cuvântul său (rostit în limba franceză) l-a felicitat pe doctorul Hadiji pentru efortul și munca depusă în realizarea acestei investiții și nu numai, subliniind aportul adus de acesta la sănătatea cetățenilor din comunitate. Traducerea în limba română a fost făcută de Maria Hadiji.

La eveniment au participat: primarul Claudiu Buciu, suprefectul județului Timiș, Andrei Molnar, dr. Delia Barbu, președinta Colegiului Medicilor Stomatologi din județul Timiș, Mihaela Cuțui, vicepreședinta Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, și Viorel Coifan, consilier al Președintelui CJT, alte oficialități locale și județene.

Cel mai performant aparat RMN 3 Tesla din Vestul țării este o investiție a medicului Souhaiel Hadiji, care a accesat fonduri europene prin programul Regio, 55% din valoarea proiectului, 45% fiind finanțare proprie.

Centrul Medical de Diagnoză RMN Lugoj este situat pe strada Timișoarei nr. 149 A (la parterul fostei fabrici Muschong), lângă intreprinderea Mondial. Începând cu 1 ianuarie 2022, Centru  va avea contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

„Prezența unei infrastructuri medicale bine legată și bine structurată într-o localitate nu poate să aducă decât îmbunătățiri și performanțe ale actului medical și ale sănătății publice. Din acest motiv, ne-am gândit să înființăm acest centru de imagistică medicală de top, cu un aparat de rezonanță magnetică de ultimă generație 3 TESLA, foarte performant și, sper, foarte util pentru toți colegii medici din toate specialitățile, rezonanța magnetică fiind o investigație de calitate care oferă certitudine absolută diagnosticului. Sigur că o asemenea investiție n-a fost ușor de realizat, multe fiind momentele în care ne-am aflat în fața unor drumuri închise, și era să renunțăm, am mers totuși mai departe”

a spus dr. Souhaiel Hadiji.

Primarul Lugojului, Claudiu Alexandru Buciu, a subliniat importanța unor astfel de investiții în sănătate, mai ales că aceasta este una privată, l-a felicitat pe dr.Hadiji  și l-a asigurat că pentru tot ce a realizat, de când este membru al comunității noastre, a câștigat, cu siguranță, încrederea lugojenilor.

„Doresc să îmi exprim recunostința și aprecierea pentru contribuția și efortul tuturor acelora care au făcut posibil ca astăzi să ne aflăm aici, la deschiderea Centrului Medical de Diagnoză RMN Lugoj. Sănătatea este cel mai de preț lucru pentru fiecare dintre noi. Demersul dumneavoastră de astăzi vine în sprijinul atât al medicilor cât și al pacienților cu ajutorul acestui aparat performant (RMN Tesla 3), diagnosticarea exactă a unor afecțiuni va fi mult mai facilă, ceea ce va duce la îmbunătățirea sănătății oamenilor din această zonă și la salvarea de vieți”,

a afirmat subprefectul județului Timiș, Andrei Molnar.

Ovidiu Miron, sales manager în cadrul Siemens Healthcare Timișoara a spus că aparatul RMN de 3 Tesla, unic în vestul țării,  poate atrage pacienți chiar și din estul Ungariei.

„Acest RMN, Magentom Lumina, produs de Siemens Healthineers, se caracterizează prin intensitatea câmpului magnetic de 3T, este primul și singurul sistem de 3T din regiunea de vest a țării, până în acest moment, este superior unui RMN de 1,5T prin aportul mai mare de semnal, care se concretizează printr-o imagine de mai bună calitate și rezoluție, ce ajută medicul la stabilirea unui diagnostic de mare precizie, mai ales în patologiile cerebrale, cele aferente coloanei vertebrale, precum și în investigațiile musculo-scheletale. Sistemul permite imagistică corp întreg pentru orice pacient, indiferent de înălțimea sa, asigurând o scanare pe lungime de 205 cm. Diamnetrul de 70 cm al tunerului permite investigarea inclusiv a pacienților bariatrici sau claustrofobi. RMN-ul este echipat cu inteligență artificială, cu ultima tehnologie disponibilă la Siemens, denumită Biomatrix. Sistemul se adaptează la condiția pacientului, nu invers, cum era până acum, pacienții pot fi investigați în respirație liberă, aparatul are protocoale și secvențe pentru orice anatomie sau patologie, putându-se investiga orice tip de pacient, de la copii până la persoane în vârstă, indiferent de starea acestora. Fluxul de lucru este îmbunătățit prin faptul că sistemul recunoaște imediat tipul de investigație și introduce pacientul în magnet fără alte interacțiuni de poziționare. În plus, asigură un timp de scanare redus cu până la 50% și o rezolție înaltă”,

a spus Ovidiu Miron.

Dr. Souhaiel Hadiji este unul dintre cei mai buni stomatologi din județul Timiș, un profesionist, dar și un om care își iubește semenii. Cabinetul de Medicină Dentară Dr. Hadiji (cabinet de stomatologie, ortodontie, implantologie, estetică dentară, chirurgie orală, protetică, pedodontie, str. Comuna din Paris, nr. 1), și Cabinetul Dental Imagistic 3D Lugoj (str. 20 Decembrie 1989 nr.3) sunt căutate de foarte mulți lugojeni și nu numai. În perioada pandemiei, dr Hadiji a donat Spitalului din Lugoj 10.000 de perechi de mănuși și alte obiecte sanitare, și a ajutat mulți oameni nevoiași.

După tăierea panglicii inaugurale, participanții la eveniment au admirat picturile artistei Maria Hadiji (originară din comuna Topleț, județul Caraș-Severin).

Felicitări, Souhaiel Hadiji! Felicitări, Maria Hadiji!

Acest website folosește cookie-uri! Prin continuarea navigării, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Puteți consulta politica noastră de confidențialitate aici