Sari la conținut Salt la subsol

Descriere echipament MAGNETOM Lumina 3 TESLA

Centrul dispune de cel mai performant aparat RMN 3 Tesla din Vestul țării și este un proiect important al medicului tunisian, Hadiji Souhaiel, președintele Ligii Tunisienilor, care a accesat fonduri europene prin programul Regio, 55% din valoarea proiectului și 45%, participarea doctorului Hadiji Souhaiel.

Acest RMN, Magentom Lumina, produs de Siemens Healthineers, se caracterizează prin intensitatea câmpului magnetic de 3T, este primul și singurul sistem de 3T din regiunea de vest a țării, până în acest moment, este superior unui RMN de 1,5T prin aportul mai mare de semnal, care se concretizează printr-o imagine de mai bună calitate și rezoluție, ce ajută medicul la stabilirea unui diagnostic de mare precizie, mai ales în patologiile cerebrale, cele aferente coloanei vertebrale, precum și în investigațiile musculo-scheletale. Sistemul permite imagistică corp întreg pentru orice pacient, indiferent de înălțimea sa, asigurând o scanare pe lungime de 205 cm. Diametrul de 70 cm al tunerului permite investigarea inclusiv a pacienților bariatrici sau claustrofobi. RMN-ul este echipat cu inteligență artificială, cu ultima tehnologie disponibilă la Siemens, denumită Biomatrix. Sistemul se adaptează la condiția pacientului, nu invers, cum era până acum, pacienții pot fi investigați în respirație liberă, aparatul are protocoale și secvențe pentru orice anatomie sau patologie, putându-se investiga orice tip de pacient, de la copii până la persoane în vârstă, indiferent de starea acestora. Fluxul de lucru este îmbunătățit prin faptul că sistemul recunoaște imediat tipul de investigație și introduce pacientul în magnet fără alte interacțiuni de poziționare. În plus, asigură un timp de scanare redus cu până la 50% și o rezoluție înaltă.

Tehnologia BioMatrix este proiectată pentru a aborda diferite aspecte ale variabilității pacientului și se bazează pe trei grupuri tehnologice cheie:

Senzorii BioMatrix abordează fiziologia pacienților, pentru a anticipa provocările

Tunerele BioMatrix abordează anatomia pacientului, pentru a se adapta tuturor pacienților, în special celor critice.

Interfețele BioMatrix abordează interacțiunea utilizatorului cu pacientul, pentru a accelera fluxul de lucru în fața variabilității pacientului.

Computer gazdă de înaltă performanță și sistem de măsurare și reconstrucție

Brain Dot Engine oferă fluxuri de lucru ghidate și automatizate, personalizabile la standardele specifice de îngrijire a site-ului pentru examinările generale ale creierului. 

Brain Dot Engine sprijină utilizatorul în realizarea calității imaginii reproductibile, cu o ușurință crescută de utilizare și examene eficiente în timp.

Detaliere caracteristici tehnice exceptionale ale echipamentului

Tehnologia BioMatrix, unica la Siemens este proiectată pentru a aborda diferite aspecte ale variabilității pacientului și se bazează pe urmatoarele grupuri tehnologice cheie:

-anticipează provocările înainte de a se întâmpla cu senzori respiratori integrați în coloana vertebrală pentru a măsura semnalul respirator al pacientului imediat ce pacientul este pe masă fie în prima poziție a capului, fie în prima poziție a picioarelor.

Tunere BioMatrix: adaptați și corectați neomogenitățile câmpului induse de anatomiile individuale ale pacientului cu tehnologiile CoilShim și SliceAdjust pentru un IQ robust și repetabil

Interfețe BioMatrix: gestionați cu ușurință orice tip de pacient cu interfețe inteligente, cum ar fi panourile Select & GO, pentru a accelera fluxul de lucru fără a compromite calitatea

Brain Dot Engine oferă fluxuri de lucru ghidate și automatizate, personalizabile la standardele specifice de îngrijire a site-ului pentru examinările generale ale creierului. Brain Dot Engine sprijină utilizatorul în realizarea calității imaginii reproductibile, cu o ușurință crescută de utilizare și examene eficiente în timp.

Fluxul de lucru cerebral poate fi personalizat în funcție de starea pacientului și nevoile clinice individuale. Sunt incluse mai multe strategii predefinite, care pot fi selectate cu ușurință cu un singur clic. Ele pot fi schimbate în orice moment în timpul fluxului de lucru al creierului.

Quiet Suite permite examene complete și liniștite pentru neurologie și ortopedie cu o reducere de cel puțin 70% a nivelului de presiune sonoră.

Cu Tim Planning Suite, mai multe regiuni din întregul corp pot fi examinate în cel puțin timp prin planificarea măsurătorilor pe un singur FoV de orice dimensiune dorită.

TimCT FastView este localizatorul „one go” pentru întregul corp sau regiuni mari ale corpului, cum ar fi coloana vertebrală totală sau întregul abdomen. Acesta achiziționează câmpul vizual complet extins într-un singur volum cu rezoluție izotropă. Reformatele transversale, coronale și sagitale ale volumului sunt calculate Inline și afișate pentru planificarea examenelor ulterioare.

– Reconstituirea în linie a imaginilor localizatorului în timpul scanării.

– Localizarea imaginilor în trei planuri pe câmpul vizual maxim disponibil pentru planificarea ulterioară în toate orientările.

– TimCT FastView rulează fără poziționare a luminii laser pentru a eficientiza în continuare fluxul de lucru pentru mai multe indicații.

QuietX DWI permite imaginea creierului cu o greutate mai difuzată a creierului, cu o reducere de până la 70% a presiunii sonore în comparație cu imagistica convențională ponderată prin difuzie.

RESOLVE (Segmentarea de citire a trenurilor ecologice variabile lungi) este o secvență EPI cu multiple fotografii, segmentată pentru citire, pentru imagistica DWI de înaltă rezoluție, cu distorsiune redusă. Această tehnică este în mare măsură insensibilă la efectele de sensibilitate, oferind imagini de difuzie anatomic exacte pentru creier, coloană vertebrală, sân și prostată. În combinație cu Syngra.MR Tractografie, RESOLVE permite o imagistică excelentă a tractului alb, chiar și în regiuni cu susceptibilitate ridicată, cum ar fi coloana vertebrală.

Această aplicație software permite accesul la distanță la sistem (conectat prin rețeaua locală) pentru planificare și procesare.

Noua masa de pacient de tip BioMatrix este proiectata pentru un flux de lucru rapid prin tehnologia BioMatrix cu confort ridicat pentru pacient si igienizare usoara. Designul unic al mesei BioMatrix poate suporta până la 250 kg (550 lbs) fără a restricționa mișcarea verticală sau orizontală.

Imagistica de susceptibilitate este o tehnică de imagistică 3D de înaltă rezoluție pentru creier, cu sensibilitate ultra-înaltă pentru neomogenitățile microscopice ale câmpului magnetic cauzate de sângele deoxigenat, produse ale descompunerii sângelui și depuneri microscopice de fier. Printre altele, metoda permite dovada extrem de sensibilă a hemoragiilor cerebrale și afișarea de înaltă rezoluție a vaselor de sânge cerebral venos.

Pe baza proprietăților T1, T2 sau T2 * ale cartilajelor, ParametricMap permite depistarea precoce a descompunerii osteoartritice a structurilor cartilajului chiar înainte de apariția modificărilor morfologice. Metoda susține deciziile terapeutice la pacienții individuali și poate fi utilizată pentru a controla tratamentele neinvaziv, înlocuind intervențiile chirurgicale sau biopsiile.

Evaluarea proprietăților T1, T2 și T2 * ale țesuturilor din alte regiuni ale corpului este de asemenea posibilă.

Syngo ParametricMap oferă secvențe imagistice de înaltă rezoluție 2D și 3D foarte rapide și calculul Inline al hărților parametrice pentru proprietățile T1, T2 și T2 * ale țesutului imagistic

Alte caracteristici tehnice de exceptie:

Magnet cu intensitatea campului magnetic de 3T, supraconductor, dotat cu tehnologie Zero Boil Off care permite o rata de evaporare a HE de 0%, cu aspect scurt si deschis (186 cm lungime totala a sistemului de acoperire si 70 cm Open Bore Design), pentru a reduce anxietatea si claustrofobia pacientului

Pachetul de rutină DotGO include atât:

– Motor Dot Spine, cât și

– Motor Large Joint 

Pozitionarea automata si recunoasterea vertebrelor

Pachetul de rutină DotGO include atât:

– Motor Dot Spine, cât și

– Motor Large Joint 

Motorul Large Joint Dot îmbunătățește standardizarea fluxurilor de lucru ale genunchiului, șoldului și umerilor și optimizează calitatea imaginii reproductibile prin încorporarea instrumentelor de automatizare, cum ar fi poziționarea automată bazată anatomic (AutoAlign) pentru umar, genunchi si articulatii coxofemurale. 

Tim Whole Body Suite # Vi, Lu, Deci, Al

Această suită permite scanare imagini pe longitudinala pe o lungime de până la 205 cm (6 ‘9 “) FoV fără compromisuri.

WARP & Advanced WARP #BM

WARP și Advanced WARP (SEMAC) integrează diferite tehnici adaptate pentru a reduce artefactele de sensibilitate cauzate de implanturi metalice cu condiție MR ortopedica

Sistemul oferă un număr de 180 canale (elemente ale bobinei) care pot fi conectate simultan

Imagistica paralela flexibila se realizeaza prin minimum 32 de canale receptoare independente care pot fi utilizate simultan intr-un singur scan si intr-un singur FOV, fiecare generand o imagine partiala independenta.

Antena Cap/gât 16 canale cu tehnologie DirectConnect

Antena coloana de tip BioMatrix Spine cu 24 canale

Antena de corp de tip BioMatrix Body cu 12 canale

Antena de umăr cu 16 canale

Antena Tx / Rx de Genunchi cu 18 canale

Antena de Sân cu 18 canale 

Statie de post-procesare de tip syngo.MR Workplace 

Cusca Faraday – asigura securitatea deplina a pacientilor si a personalului de operare.

Acest website folosește cookie-uri! Prin continuarea navigării, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Puteți consulta politica noastră de confidențialitate aici